Elevporträtt Madelene Edélborg

Driver Wine and Bubbles I Linköping

Madeléne har alltid haft ett brinnande intresse för dryck och resor. Detta har genererat i en stor inblick i olika drycker och kulturer.

Varför sommelierutbildning?

Jag jobbade i restaurangbranschen och kände att jag ville utvecklas så det kändes som nästa steg. Men det var nog en förvåning för många att jag valde att gå en sommelierutbildning och framförallt att jag skulle tycka om det så mycket.

  1. Hur har utbildningen förändrat ditt liv?

Jag har ett helt nytt jobb som jag älskar med att hålla vinprovningar och vinresor på heltid. Det hade inte varit möjligt utan utbildningen.

  1. Favoritregion, Vin?

Oj, jag är nog ganska klassisk i mitt drickande, mycket Frankrike. Men jag är svag för mousserande viner så Champagne and all sparkling. Just nu är det mycket Chenin Blanc i kylarna.

  1. Guilty pleasure?

jag har ju en otrolig förkärlek till Riesling, stilla eller mousserande. Och naturvin, väldigt mycket naturvin.

  1. Bästa kombon?

Enkelt och klassiskt. Vit sparris, smörsås och sylvaner. Svårare behöver det inte vara!

Min instagram: madeleneedelborg