Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla Hur tyder man en vinetikett? Varför Vinkällan? Floating Vineyards i Thailand - ett kommande vinland Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Korkdefekt… eller? Fatlagrat eller ekchippat?

Välkommen till Vinkällanfamiljen!


 

Det här är skolan för dig som vill bli sommelier. Hos oss får du all den kunskap som du behöver och vill ha, i en atmosfär med familjekänsla och utmärkt pedagogik.


Vår skola är väletablerad med mer än 15 års verksamhet och är Nordens största utbildare av sommelierer. Förutom vår välrenommerade sommelierutbildning, erbjuder vi även kortare kurser och enklare vinprovningar för dig som vill lära dig mer, men som kanske inte har tillräckligt med tid. Vinkällan har ett mycket gott rykte - både på hemmaplan och internationellt - och det kan vi tacka våra fantastiska elever för!

Oavsett din bakgrund och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Vinkällan finns till för alla som är i branschen, vill in i den eller bara är nyfikna och vill veta mer om dryckers och framför allt vinets värld.

Hör gärna av dig om du vill veta mer, eller kom förbi och hälsa på oss på kontoret.

Du kommer inte att ångra dig!

 

gruppbild

Vårterminen 2012, klass Sauvignon Blanc. Sommelierutbildning med familjekänsla kallas det!

Nyheter


Kommande kurstarter Steg 1

 

Sthlm 22 aug (måndagar)

Sthlm/The Winery Hotel 9 okt (söndagar)

Gbg 11 okt (tisdagar)

Malmö 2 nov (onsdagar)

Gbg 26 nov (lördagar)

 

Välkommen med din anmälan! 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  / 08-502 559 50

 

Se hela kalendariet över våra kurser i vår här och i höst här

 

Vi utökar vårt kursutbud med WSET Level 3

 

Från och med våren 2016 kommer Vinkällan att erbjuda möjligheten att kunna komplettera sommelierutbildningen med WSET Level 3 Award in Wines and Spirits. Kursen kommer att gå både i Stockholm och Göteborg, bestående av två kursdagar plus en examinationsdag. I kursen ingår bland annat fördjupad provningsteknik och påverkande faktorer vid vintillverkning. Kursledare är Pontus Jennerholm. Mer info hittar du här.

Nu startar kurserna på The Winery Hotel

 

Det nya vinhotellet i Solna, The Winery Hotel, har precis slagit upp sina portar. Vinkällan står för vinkurserna på hotellet, både för gäster och personal, och vi är väldigt glada över detta och ser fram emot ett spännande år. Den första inbokade kursen på The Winery Hotel är En heldag i vinets tecken den 6 februari. Därefter kommer det rulla fler helgbaserade kurser och även sommelierutbildningar. Se samtliga här. För bokning och mer information kontakta oss på kontoret: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  /08-502 559 50

WSET Level 3 Award in Sake

 

Den 28 februari till 1 mars kommer Vinkällan tillsammans med Åke "Sakemannen" Nordgren arrangera tredagarutbildningen WSET Level 3 Award in Sake. Det är den första utbildningen i Skandinavien av detta slag och därmed helt unik! Priset är 8500 kr, anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  / 08-502 559 50. Läs mer om utbildningen under Övriga kurser.

Hej 2016!

 

God fortsättning på det nya året! Vi ser med spänning fram emot 2016.

2015 var ett mycket lyckat år med många nya elever och nya kursstarter. Förutom i Stockholm drog vi igång kurser i Göteborg, Malmö, Växjö och Sälen. Vi såg framförallt att tjejerna var på frammarsch på våra utbildningar och även i branschen över lag. Vi fick också flera nya medarbetare hos oss som har bidragit till ett fantastiskt team och tillsammans ska vi göra 2016 till ett minst lika framgångsrikt år som 2015! Välkommen till oss på Vinkällan!