Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Välkommen till Vinkällanfamiljen!


 

Det här är skolan för dig som vill bli sommelier. Hos oss får du all den kunskap som du behöver och vill ha, i en atmosfär med familjekänsla och utmärkt pedagogik.


Vår skola är väletablerad med mer än 15 års verksamhet och är Nordens största utbildare av sommelierer. Förutom vår välrenommerade sommelierutbildning, erbjuder vi även kortare kurser och enklare vinprovningar för dig som vill lära dig mer, men som kanske inte har tillräckligt med tid. Vinkällan har ett mycket gott rykte - både på hemmaplan och internationellt - och det kan vi tacka våra fantastiska elever för!

Oavsett din bakgrund och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Vinkällan finns till för alla som är i branschen, vill in i den eller bara är nyfikna och vill veta mer om dryckers och framför allt vinets värld.

Hör gärna av dig om du vill veta mer, eller kom förbi och hälsa på oss på kontoret.

Du kommer inte att ångra dig!

 

gruppbild

Vårterminen 2012, klass Sauvignon Blanc. Sommelierutbildning med familjekänsla kallas det!

Nyheter


Höstens sommelierstarter är satta

Vill du bli sommelier? Nu är våra utbildningsstarter för hösten färdiga.


Välkommen till oss för Steg 1 i Stockholm den 28/8, 11/10 eller 12/11, Göteborg den 14/11 eller Sälen den 4/12. Steg 2 startar i Stockholm den 8/10 och i Göteborg den 30/10. Missa inte denna unika utbildning! Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den." style="margin: 0px; padding: 0px; color: #333333;">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med din anmälan.

Scandinavian Wine Academy startar ettårig vinmakarutbildning

Går du och drömmer om en egen vingård? Då är vår unika vinmakarutbildning rätt för dig!

Tillsammans med Johan Zälle från Högberga Vinfabrik på Lidingö startar vi nu en ettårig vinmakarutbildning som ger dig all den kunskap du behöver för att starta ditt eget vineri. Utbildningen startar nere i Toscana under skörden där du är med och plockar druvor och fortsätter sedan i Stockholm med teori och praktik. Här är du med i varje steg från druva till vin. Missa inte denna unika utbildning! Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med din anmälan.

Tina Johansson från Vinkällan tog brons i SM i Sommelleri 2017


Den 2:a april gick årets SM i Sommelleri av stapeln på Berns, Stockholm. Tina Johansson från Vinkällan Dryckesutbildningar var med och tävlade och landade på en hedersvärd tredje plats! Vann gjorde Fredrik Lindfors, Grand Hôtel (för andra året i rad) och på andra plats kom Ellen Franzén, Esperanto. Grattis önskar vi på Vinkällan! Momenten under dagen var många, bland annat ingick det att servera vin med coravin, teoriprov, muntlig vinprovning, portvinsdekantering och rekommendation av italienska viner till italiensk mat. 

Med och tävlade bland de 13 deltagarna var våra tidigare elever Göran Stenberg, Mathias Pettersson-Sango, Niclas Odebrant, Tony Fredriksson och nuvarande elev Lovisa Mörner. Bra kämpat alla deltagare!

Scandinavian Wine Academy tar Court of Master Sommeliers till Sverige!


Som ett av endast fem länder i Europa har Scandinavian Wine Academy, Vinkällans internationella skola, fått äran att hålla utbildningen här hos oss i Sverige.


Hos oss  kan man i vår (16-18 maj) läsa Introductory Sommelier Certificate, vilket är en tredagarskurs som avslutas med kunskapsprov och ett praktiskt prov. Möjlighet finns även att samtidigt göra examination för Certified Sommelier som då är ett steg svårare och även innehåller en blindprovning. Utbildningen håller till i våra lokaler och lärare är Ronan Sayburn MS, Edouard Oger MS och Nigel Wilkinson MS.

Court of Master Sommeliers är en organisation som bildades för att uppmuntra en högre standard på dryckeskunskap och servering inom restaurangbranschen. Utbildningar hålls i Europa, Asien och Amerika.

Vi är stolta och glada att få ingå i detta samarbete och vi hoppas att ni är det med!

Nu hålls kursen WSET Level 3 in Sake igen! 

 

Tillsammans med Åke "Sakemannen" Nordgren anordnar Vinkällan Sveriges enda kurs i WSET Level 3 Award in Sake. Datum för våren är 2-4 maj, missa inte det!

Åke Nordgren är VD på Akebono och är en av Europas främsta experter inom området japansk dryck och mat. Vill du lära dig mer om den fascinerande risbrygden sake? Är du intresserad av japansk mat- och dryckeskultur? Då är det här kursen för dig. Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den." style="font-family: 'book antiqua', palatino; font-size: 10pt;">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den." style="font-family: 'book antiqua', palatino; font-size: 10pt;">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med din anmälan.