Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Välkommen till Vinkällanfamiljen!


 

Det här är skolan för dig som vill bli sommelier. Hos oss får du all den kunskap som du behöver och vill ha, i en atmosfär med familjekänsla och utmärkt pedagogik.


Vår skola är väletablerad med mer än 15 års verksamhet och är Nordens största utbildare av sommelierer. Förutom vår välrenommerade sommelierutbildning, erbjuder vi även kortare kurser och enklare vinprovningar för dig som vill lära dig mer, men som kanske inte har tillräckligt med tid. Vinkällan har ett mycket gott rykte - både på hemmaplan och internationellt - och det kan vi tacka våra fantastiska elever för!

Oavsett din bakgrund och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Vinkällan finns till för alla som är i branschen, vill in i den eller bara är nyfikna och vill veta mer om dryckers och framför allt vinets värld.

Hör gärna av dig om du vill veta mer, eller kom förbi och hälsa på oss på kontoret.

Du kommer inte att ångra dig!

 

gruppbild

Vårterminen 2012, klass Sauvignon Blanc. Sommelierutbildning med familjekänsla kallas det!

Nyheter


Glad Sommar!

 

Då var sommaren äntligen här! Vilken fantastisk vårtermin det har varit med massor av kurser och härliga elever! Nu laddar vi batterierna i sommar för att dra igång en spännande och fullspäckad hösttermin! Kontoret kommer att vara bemannat mer eller mindre hela sommaren så välkommen att slå en pling eller maila oss för information om höstens kurser. Ha en underbar sommar så ses vi igen i augusti!

Fyra stipendiater på examen

 

Några elever utmärkte sig lite extra på examen och under kursens gång och detta uppmärksammar vi genom att dela ut stipendium. Hanna Eriksson (Köksbaren) tilldelades Vinkällans egna Masterklasstipendium. Den här gången fick vi även äran att dela ut resestipendium i samarbete med syskonen Thomaeus vingård MonteRosola i Toscana och även med VIVA Wines & Spirits. VIVA's resestipendium till Frankrike gick till Åsa Nilsson (Stora Brännbo). Thomaeus stipendium delas ut till Tommy Gunnarsson och Tina Johansson, som alltså får åka till Italien och besöka vingården MonteRosola. De tre syskonen Thomaeus gick själva ut Vinkällans Sommelierutbildning förra året.

Grattis till sommelierexamen!

 

De två Stockholmsklasserna Tannat och Ugni Blanc har äntligen fått ta emot sina sommelierdiplom! Vi fäller som vanligt en liten tår och önskar alla sudenter stort lycka till i framtiden!

 

Läs mer om examen, sommaren och höstens kursstarter i vårt senaste nyhetsbrev!

Kommande kurstarter Steg 1

 

Sthlm 22 aug (måndagar)

Sthlm 9 okt (söndagar)

Gbg 11 okt (tisdagar)

Malmö 2 nov (onsdagar)

Gbg 26 nov (lördagar)

 

Välkommen med din anmälan! 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  / 08-502 559 50

 

Se hela kalendariet över våra kurser i vår här och i höst här

 

Vi utökar vårt kursutbud med WSET Level 3

 

Från och med våren 2016 kommer Vinkällan att erbjuda möjligheten att kunna komplettera sommelierutbildningen med WSET Level 3 Award in Wines and Spirits. Kursen kommer att gå både i Stockholm och Göteborg, bestående av två kursdagar plus en examinationsdag. I kursen ingår bland annat fördjupad provningsteknik och påverkande faktorer vid vintillverkning. Kursledare är Pontus Jennerholm. Mer info hittar du här.