Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Välkommen till Vinkällanfamiljen!


 

Det här är skolan för dig som vill bli sommelier. Hos oss får du all den kunskap som du behöver och vill ha, i en atmosfär med familjekänsla och utmärkt pedagogik.


Vår skola är väletablerad med mer än 15 års verksamhet och är Nordens största utbildare av sommelierer. Förutom vår välrenommerade sommelierutbildning, erbjuder vi även kortare kurser och enklare vinprovningar för dig som vill lära dig mer, men som kanske inte har tillräckligt med tid. Vinkällan har ett mycket gott rykte - både på hemmaplan och internationellt - och det kan vi tacka våra fantastiska elever för!

Oavsett din bakgrund och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Vinkällan finns till för alla som är i branschen, vill in i den eller bara är nyfikna och vill veta mer om dryckers och framför allt vinets värld.

Hör gärna av dig om du vill veta mer, eller kom förbi och hälsa på oss på kontoret.

Du kommer inte att ångra dig!

 

gruppbild

Vårterminen 2012, klass Sauvignon Blanc. Sommelierutbildning med familjekänsla kallas det!

Nyheter


Största gruppen någonsin i Malmö! 

 

I vår startar Vinkällan den, för Malmö, rekordstora klassen Saperavi. Utbildningens första kursdag är den 16:e januari och vi är väldigt glada över möjligheten att få utbilda så många elever till duktiga Sommelierer även i Malmö.

Den 17:e januari startar dessutom den helt fyllda klassen Grenache i Stockholm. Är du intresserad av vår utbildning finns möjligheten att börja den 12:e mars i Stockholm eller den 24:e april i Göteborg. Kontakta oss på  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  med din anmälan.

Masterklass- El Clásico 29 november

 

 

Real Madrid mot FC Barcelona, en klassisk fotbollsduell och kanske den mest kända av alla fotbollsmatcher som ses av hundratals miljoner fans. Men om vi överför drabbningen till vinets värld, hur blir det då?

 

I denna masterklass kikar vi extra djupt på de vinområden som ligger i anslutning till de båda spanska städerna, områden som Vinos de Madrid, Méntrida, Dominio de Valdepusa samt Penedès, Priorat och Montsant. Vi går igenom förutsättningar, traditioner, druvor och har en spektakulär provning med både vita och röda viner under ledning av Spanienexperten Johan Franco Cereceda.

Reportage från examen i Växjö

 

Smålandsposten var med och gjorde ett videoreportage om vår senaste examen i Växjö, Maya och Britta var med och hjälpte till.

 

https://gotamedia2.solidtango.com/video/nya-sommelierer-i-vaxjo?t=150 

Tina Johansson kom tvåa i den prestigefyllda tävlingen, Lily Bollinger 2016.

I måndags arrangerade Arvid Nordqvist tävlingen Lily Bollinger Award. Den prestigefyllda tävlingen vänder sig till enbart kvinnliga sommelierer. Redan i våras kvalificerade sig tre finalister. Vinnaren Emma Ziemann, Upper House i Göteborg och de övriga finalisterna Tina Johansson, nyexaminerad elev från Vinkällan och Ellen Franzén, Esperanto, tävlade i momenten vinservering, teori, blindprovning, frågequiz, och servering av champagne inför publik. Tina, som bara är 22 år, är en av de yngsta som tävlat i Lily och har ingen erfarenhet innan i branschen. 

Vinkällan startar en sjätte utbildning!

 

Våra kurser är fulla! Då både måndags- och söndagskursen är fulla kör vi igång ytterligare en kurs på onsdagar. Steg 1 sätter igång 12 oktober i Stockholm. Vi tycker det är mycket roligt att så många vill utbilda sig till sommelierer hos oss. Så skynda er att skicka in er anmälan! 

Sommaren har bjudit på betydligt mycket mer sol än förra sommaren och vi har alla här på kontoret njutit för fullt och är nu redo för en ny termin. Och vilken höst det kommer bli! Så mycket inplanerat, hela hösten är verkligen fullspäckad!

Här ser du kalendariet för terminen. Vi ses i höst!