Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Välkommen till Vinkällanfamiljen!


 

Det här är skolan för dig som vill bli sommelier. Hos oss får du all den kunskap som du behöver och vill ha, i en atmosfär med familjekänsla och utmärkt pedagogik.


Vår skola är väletablerad med mer än 15 års verksamhet och är Nordens största utbildare av sommelierer. Förutom vår välrenommerade sommelierutbildning, erbjuder vi även kortare kurser och enklare vinprovningar för dig som vill lära dig mer, men som kanske inte har tillräckligt med tid. Vinkällan har ett mycket gott rykte - både på hemmaplan och internationellt - och det kan vi tacka våra fantastiska elever för!

Oavsett din bakgrund och dina förutsättningar kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Vinkällan finns till för alla som är i branschen, vill in i den eller bara är nyfikna och vill veta mer om dryckers och framför allt vinets värld.

Hör gärna av dig om du vill veta mer, eller kom förbi och hälsa på oss på kontoret.

Du kommer inte att ångra dig!

 

gruppbild

Vårterminen 2012, klass Sauvignon Blanc. Sommelierutbildning med familjekänsla kallas det!

Nyheter


Scandinavian Wine Academy tar Court of Master Sommeliers till Sverige!


Som ett av endast fem länder i Europa har Scandinavian Wine Academy, Vinkällans internationella skola, fått äran att hålla utbildningen här hos oss i Sverige.


Hos oss  kan man i vår (16-18 maj) läsa Introductory Sommelier Certificate, vilket är en tredagarskurs som avslutas med kunskapsprov och ett praktiskt prov. Möjlighet finns även att samtidigt göra examination för Certified Sommelier som då är ett steg svårare och även innehåller en blindprovning. Utbildningen håller till i våra lokaler och lärare är Ronan Sayburn MS, Edouard Oger MS och Nigel Wilkinson MS.

Court of Master Sommeliers är en organisation som bildades för att uppmuntra en högre standard på dryckeskunskap och servering inom restaurangbranschen. Utbildningar hålls i Europa, Asien och Amerika.

Vi är stolta och glada att få ingå i detta samarbete och vi hoppas att ni är det med!

Nu hålls kursen WSET Level 3 in Sake igen! 

 

Tillsammans med Åke "Sakemannen" Nordgren anordnar Vinkällan Sveriges enda kurs i WSET Level 3 Award in Sake. Datum för våren är 2-4 maj, missa inte det!

Åke Nordgren är VD på Akebono och är en av Europas främsta experter inom området japansk dryck och mat. Vill du lära dig mer om den fascinerande risbrygden sake? Är du intresserad av japansk mat- och dryckeskultur? Då är det här kursen för dig. Kontakta oss på  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  med din anmälan.

Vinkällan lanserar ny skola och ny kurs!


Den 29:e januari på Sommelierernas Dag i Göteborg släppte Vinkällan Dryckesutbildningar vår nya skola: Scandinavian Wine Academy, SWA, som kommer bli Vinkällans internationella utbildningsgren. Samtidigt släppte vi nyheten om att vi i vår kommer erbjuda den fördjupande kursen French Wine Scholar™, en kurs från Wine Scholar Guild med säte i Washington.

Wine Scholar Guild är en utbildning som riktar in sig på högre utbildning inom vin. Hos oss kan man nu i vår läsa French Wine Scholar™, en kurs som fördjupar sig inom Frankrikes vin och regioner, även de mindre kända. Efter avslutad kurs och godkänd examination blir man diplomerad.

Låt SWA ta dig till nya höjder med kurser som WSET Level 3 in Wines och WSET Level 3 in Sake samt vårt senaste tillskott - French Wine Scholar™. Det är även under det här namnet vi ibland håller sommelierutbildningar och tredagskurser utanför Sverige och Danmark.

Största gruppen någonsin i Malmö! 

 

I vår startar Vinkällan den, för Malmö, rekordstora klassen Saperavi. Utbildningens första kursdag är den 16:e januari och vi är väldigt glada över möjligheten att få utbilda så många elever till duktiga Sommelierer även i Malmö.

Den 17:e januari startar dessutom den helt fyllda klassen Grenache i Stockholm. Är du intresserad av vår utbildning finns möjligheten att börja den 12:e mars i Stockholm eller den 24:e april i Göteborg. Kontakta oss på  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  med din anmälan.

Masterklass- El Clásico 29 november

 

 

Real Madrid mot FC Barcelona, en klassisk fotbollsduell och kanske den mest kända av alla fotbollsmatcher som ses av hundratals miljoner fans. Men om vi överför drabbningen till vinets värld, hur blir det då?

 

I denna masterklass kikar vi extra djupt på de vinområden som ligger i anslutning till de båda spanska städerna, områden som Vinos de Madrid, Méntrida, Dominio de Valdepusa samt Penedès, Priorat och Montsant. Vi går igenom förutsättningar, traditioner, druvor och har en spektakulär provning med både vita och röda viner under ledning av Spanienexperten Johan Franco Cereceda.